IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 записа нов исторически връх

Това е добре дошло, защото затвърждава 7-годишния бичи пазар, който е вторият най-дълъг в историята, коментира анализатор

23:28 | 11.07.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Водещите индекси отвъд Океана приключиха сесията с повишения, след като инвеститорите приветстваха данните за пазара на труда в САЩ и резултата от изборите в Япония, отбелязва CNBC.

Широкият индекс Standard & Poor‘s 500 се покачи с 0,34% до 2 137,16 пункта, за да отбележи нов исторически връх. По време на сесията бенчмаркът на 500-те най-големи американски компании достигна ниво от 2 143,16 пункта.

„От известно време очаквах рекорден връх“, коментира управляващият директор в Charles Schwab Ранди Фредерик. „Това е добре дошло, защото това затвърждава 7-годишния бичи пазар, който е вторият най-дълъг в историята.“

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average нарасна с 0,44%, или с 80,19 пункта, до 18 226,93 пункта. На корпоративния фронт Goldman Sachs, Boeing и 3M допринесоха за ръста на Dow Jones.

Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite днес е нагоре с 0,64% до 4 988,64 пункта, което е първи връх за 2016 г. По време на сесията индексът прекоси границата от 5 хил. пункта за пръв път от края на 2015 г.

„Мисля, че това, което виждаме, се дължи на успешното преизбиране на Шиндзо Абе, което стимулира ралито“, заявява главният пазарен икономист във First Standard Financial Питър Кардийо. „Като цяло ралито, дължащо се на данните за пазара на труда, се подкрепя от изборите в Япония.“

Тази седмица редица представители на Федералния резерв на САЩ имат изказвания. В своето от днес президентът на Фед в Канзас Сити Естер Джордж коментира, че американската икономика се е оказала устойчива, като очаква да види справедлив и умерен икономически ръст. В сряда Фед ще публикува своята „Бежова книга“.

Освен това тази седмица стартира сезонът на отчетите, като първата компания, която ще публикува своя, е производителят на алуминий Alcoa. След това наред са част от финансовите компании.

Доходността по 10-годишните ДЦК вече е 1,43%, а тази по 2-годишните отчете намаление до 0,65%.

На валутните пазари доларовият индекс се търгуваше с повишение от около 0,25 на сто. Едно евро се обменяше за 1,106 долара. Курсът на японската валута е с 2% по-нисък спрямо долара. Курсът на лирата за кратко скочи на фона на битката за лидерското място в Консервативната партия и за премиерското кресло на Дейвид Камерън.

На пазара на суровини цената на фючърсите върху американския суров петрол с доставка през август се понижи с 1,43%, или с 65 цента, до 44,76 долара за барел. Контрактите върху златото с доставка през август заличиха 1,80 долара от цената си до 1 356,60 долара за тройунция.

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
melon
преди 7 години
И следва въпросът:Кога и как ще приключи този бичи пазар?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още