IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сривът на Morgan Stanley потопи борсите в САЩ*

Инвеститорите се подготвят за поредната порция отчети на компаниите след публикуването на смесените данни за китайската икономика

17:58 | 19.10.15 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Водещите индекси на фондовите пазари в САЩ се търгуват с понижения в сутрешната сесия в понеделник. Инвеститорите се подготвят за поредната порция отчети на компаниите след публикуването на смесените данни за китайската икономика.

Пазарът днес ще е фокусиран върху отчетите“, казва пред CNBC Питър Кардийо, главен пазарен икономист в Rockwell Global Capital. Tази седмица около 20% от компаниите в широкия индекс S&P 500 ще публикуват отчетите си за третото тримесечие.

Финансовият гигант Morgan Stanley обяви печалба, много по-ниска от оценките на анализаторите. Нетната печалба за третото тримесечие спада до 1,02 млрд. долара, или 48 цента на акция, от 1,9 млрд. долара, или 83 цента на акция, спрямо същия период на миналата година.

Същевременно нови макроикономически данни от Китай показват, че БВП е нараснал с 6,9%, което е малко над прогнозата от 6,8 на сто, но и най-слабият ръст от шест години насам. Данните от втората по големина икономика в света оказват своето влияние върху суровините, като американският суров петрол WTI поевтинява с повече от 2% в сутршната търговия, а европейският бенчмарк Брент се търгува с 2,5% надолу.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average записа спад от 24 пункта, или 0,16% до 17 188 пункта, като на измерителя най-много натежа Chevron, а най-добре се представяше Visa.

Широкият S&P 500 се понижи с 3 пункта, или 0,18%, до 2 029 пункта, като осем сектора, начело с енергийния, се потопиха в червена територия. Добре се представиха компаниите в сектора на основните храни и продукти.

Технологичният Nasdaq се търгуваше с 10 пункта (0,2%) надолу до 4 896 пункта.

Индексът CBOE Volatility Index, който се смята за най-добрият измерител на опасенията на пазара, се търгува над 15 пункта.

Еврото достигна до 10-дневно дъно спрямо долара, преди да поскъпне леко до 1,1317 долара, което представлява спад от около 0,27%.

Доходността по 10-годишните държавни облигации записа повишение от 2,04%, а тази по двегодишните ценни книжа се увеличи с 0,60%.

Фючърсите върху златото поевтиняха с 8,10 долара до 1 175 долара за тройунция.

В Европа паневропейският индекс Stoxx записа ръст от 0,1%, а германският DAX отчете повишение от 0,5%, което се дължи до голяма степен на плановете за преструктуриране в Deutsche Bank, които се харесаха на инвеститорите.

*Данните са актуални към 17:30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
Ааа не бе .... :)) мисля да натоваря от тоя брадатия само, че неще да падат гадните цени стоят там като паметник а уж никой го не щял .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
като ги гледам борсите нищо им няма аз съм заложил къси от началото на месеца SPX -2080/+2100 @-2.70$ NOV 20 Bear Callи не падат гадовете :( Айде да изгърми някоя банка та да видим нещо малко по-сериозно например някоя тояга до 1700 би било идеалка .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
полека ве батка ше се утрепете там то и без това е манупулация до немай къде и няма значение какво ше напишете ..... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Boicho Popov
преди 8 години
Съжалявам, грешка от бързане и умора. Поевтиняването е с 8,10 долара, а не с 8,10 на сто. Коригирано и благодаря!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Наивник
преди 8 години
Фючърсите върху златото поевтиняха с 8,10% до 1 175 долара за тройунция.Ае малко по-сериозно :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още