IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley отчете много по-слаба печалба от очакванията

Една от основните причини за слабите резултати са ниските приходи от търговията с фиксиран доход

16:30 | 19.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Morgan Stanley обяви печалба, която се оказа под оценките на анализаторите, след като приходите от търговия с фиксиран доход намаляха рязко, а таксите за управление на инвестициите са се понижили с повече от 50% заради загуби в Азия, съобщава Bloomberg.

Нетната печалба за третото тримесечие е спаднала до 1,02 млрд. долара, или 48 цента на акция, от 1,9 млрд. долара, или 83 цента на акция, спрямо същия период на миналата година, заяви базираната в Ню Йорк компания в понеделник. Без счетоводни повишения и правни разходи печалбата възлиза на 42 цента на акция, което е доста под средната оценка за 63 долара на акция на 23 анализатори, анкетирани от Bloomberg.

Главният изпълнителен директор Джеймс Горман, който привлича инвеститорите с обещанието си за управление на по-малко волатилна банка, отчете най-големия спад на приходите за тримесечието от три години насам. Приходите на банката от управление на инвестициите пък са се сринали с 59%, след като компанията отписа таксите си за управление, натрупани от азиатския ѝ бизнес с частни капитали.

„Волатилността на световните пазари през третото тримесечие направиха средата трудна, което се отрази най-вече на бизнеса с фиксиран доход и на азиатското ни звено за търговско банкиране“, заяви още Горман.

Акциите на Morgan Stanley, които отбелязват спад от 19% за третото тримесечие, поевтиняха с 5,7% до 32,02 долара за брой по време на ранната търговия на Wall Street. Акциите отчетоха ръст от 24% през 2014 г., което постави банката на челна позиция пред останалите най-големи американски банки за втора поредна година.

Приходите без счетоводните корекции са се понижили с 16% до 7,33 млрд. долара. Счетоводната стойност на акция се е повишила до 34,97 долара от 34,52 долара в края на юни. Възвращаемостта на собствения капитал, показател, който измерва колко добре банката реинвестира печалбата, възлиза на 3,9% през тримесечието.

Приходите за третото тримесечие от търговията с фиксиран доход са спаднали с 42% до 583 млн. долара без счетоводните корекции.

В търговията с акции приходите на Morgan Stanley са се понижили с 0,8% спрямо миналата година до 1,77 млрд. долара без счетоводните корекции. За сравнение, Bank of America Corp. отчете приходи за 1,16 млрд. долара от същата дейност, а Goldman Sachs – 1,72 млрд. долара.

През миналата седмица Goldman Sachs и JPMorgan Chase & Co. също обявиха печалба под оценките на анализаторите след спад на приходите от търговия с облигации. Bank of America Corp. and Citigroup Inc. пък отчетоха по-добра печалба заради ограничаване на разходите.

„Беше трудно тримесечие“, заяви Девин Раян, анализатор в JMP Group Inc. в Ню Йорк, преди обявяването на резултатите. „Мисля, че ще видим доказателства за изключително предизвикателната среда за инструментите с фиксиран доход, валутите и стоките“, допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още