IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Ще обмисля съюз с Русия за борба с Ислямска държава

Републиканският кандидат-президент отхвърли предположенията, че руският президент може би се опитва да му помогне да спечели изборите

08:42 | 26.07.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Републиканският кандидат-президент Доналд Тръмп заяви, че ако бъде избран за президент на САЩ, ще обмисли съюз с Русия за борба с Ислямска държава, но отхвърли предположенията, че руският президент Владимир Путин може би се опитва да му помогне да спечели изборите, предаде Ройтерс. 

На митинг в Уинстън-Салем, в щата Северна Каролина, Тръмп отхвърли намеците, че разузнавателните служби на Путин може да имат пръст в хакерския пробив в имейл кореспонденцията на Националния комитет на демократическата партия.

Той опроверга обвинението на ръководителя на предизборния екип на Клинтън Роби Мук, че руски хакери може да са "пробили" кореспонденцията, за да злепоставят демократите и да помогнат на Тръмп да победи Клинтън на изборите на 8 ноември.

"Не смятам за случайно, че тези имейли изтекоха в навечерието на нашия конгрес и мисля, че това е смущаващо", каза Мук пред CNN.

Тръмп заяви, че това е една от "най-странните конспиративни теории", за които е чувал, добавяйки, че никога не се е срещал с Путин.

"Но като се замислите, няма ли да е добре, ако се спогодим с Русия. Няма ли да е хубаво, ако заедно с Русия разгромим ИДИЛ?", попита той, цитиран от Ройтерс. 

Ден по-рано в интервю за NBC Тръмп поясни, че като държавен глава ще наложи „наказателно мито от 30%“ за всички компании, които изтеглят производството си извън САЩ. На напомняне на водещите, че това противоречи на определенията и изискванията на СТО милиардерът заяви: „Нищо. Или ще предоговорим условията, или ще напуснем (организацията, б.ред.)“.  

Междувременно Бърни Сандърс, съперник във вътрешнопартийната надпревара за президентската номинация за Белия дом на Хилъри Клинтън, заяви, че "Клинтън трябва да стане следващият президент на Съединените щати".

Сандърс каза, че Хилари Клинтън ще бъде "изключителен президент". "Горд съм, че съм до нея тази вечер", каза неуспелият претендент за демократическата кандидатура за Белия дом. Той добави, че я познава от близо 25 години и я похвали за битката, която тя водеше за здравеопазване, достъпно за всички. Като сенатор тя неотклонно отстояваше правата на децата, продължи Сандърс.

Страната постигна значителен напредък при президента Барак Обама, но предстои още много работа, каза той. Изборите през 2016 г. ще са избори за кандидата, който разбира реалните проблеми на страната и може да предложи решения.

"По тези критерии всеки обективен наблюдател ще стигне до заключението, че въз основа на нейните идеи и водачество Хилари Клинтън трябва да стане следващият президент на Съединените щати", каза неуспелият претендент за Белия дом, цитран от AFP.

БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
Републиканският кандидат-президент отхвърли предположенията, че руският президент може би се опитва да му помогне да спечели изборите-----------------------------------------------------------------------------ама нема начин диктатора да не е намесен пак .... :)) Ше вземе да спечели Тръмплина и както Росатом ше строят и атомни централи в Сашово ше им пуснат и една тръба през Аляската, тогава сигур ше се появи тая куххата лейка с ника АСА тука и ше изръси, че руснаците са хванали и САЩ енергийно за гушата и са ги напрайли зависими от газта както са напрайли и нас ...... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още