IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията на Wall Street приключи с повишения на индексите

Широкият измерител S&P 500 записа 0,1% ръст, като секторите на здравеопазването и на недвижимите имоти се представиха най-добре

23:16 | 29.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на американските фондови борси се повишиха във вторник, като секторите на здравеопазването и на недвижимите имоти се представиха най-добре, съобщи CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повиши с 25 пункта, като UnitedHealth Group допринесе най-много за ръст. Широкият измерител S&P 500 записа 0,1% ръст, а технологичният бенчмарк Nasdaq записва ръст от 0,2 на сто, достигайки нов рекорд.

„Мисля, че се намираме на етап, на който хората се страхуват да насочват пазара прекалено далеч от фундаментите, но не мисля, че има новини, които да доведат до значително понижение на пазарите в краткосрочен план“, казва Брус Маккейн, главен инвестиционен стратег в Key Private Bank.

Американският лек суров петрол WTI с доставка януари поевтиня с 3,9% до 45,23 долара за барел. В сряда предстои срещата на ОПЕК във Виена, на която ще стане ясно дали картелът ще договори детайлите по споразумението за понижение на добива от края на септември.

„Освен ако не видим падане под 40 долара или покачване над 50 долара, пазарът е доволен от петрол, който се търгува в тези граници“, казва Адам Сархан, главен изпълнителен директор на 50 Park Investmenst.

В сферата на маркоикономиката второто четене на БВП на САЩ показа, че ръстът е 3,2% през третото тримесечие, а не 2,9 на сто, каквато беше първоначалната оценка.

Индексът на потребителското доверие на организацията Conference Board се повиши от 98,6 пункта през октомври до 107,1 пункта през ноември, което е най-високата стойност от юли 2007 г. и е далеч над прогнозите.

Един от управителите във Фед – Джеръм Пауъл – заяви, че аргументът в подкрепа на повишение на лихвите в САЩ със сигурност е набрал сила от последното заседание на централната банка. „Данните показват, че икономиката расте със здрав темп, стабилно увеличение на заетостта и инфлация, която постепенно се движи към 2%“, каза Пауъл.

Златото поевтиня с 0,40% до 1 186 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за 1,0648 долара, а курсът на йената е 112,37 йени за долар.

Доходността по 2-годишните американски държавни облигации е 1,099%, а тази по 10-годишните ценни книжа – 2,3%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:11 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още