IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street приветства добрите корпоративни отчети

Щатските индекси се оцветиха в зелено, акциите на Netflix поскъпнаха с близо 20%

23:32 | 18.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Търговията на американските фондови борси приключи с повишения за индексите, които бяха подкрепени от по-добрите от очакванията корпоративни тримесечни отчети и след смесените данни за инфлацията.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average нарасна с 139,40 пункта по време на сесията, преди да затвори с повишение от близо 75 пункта. Акциите на UnitedHealth допринесоха най-много за ръста, докато тези на IBM натежаха на индекса.

Широкият индекс S&P 500 добави 0,6 на сто, като здравният сектор и този на суровините бяха начело по ръст. Технологичният индекс Nasdaq всъщност се справи най-добре, като нарасна с близо 0,9 на сто.

Goldman Sachs продължи серията от силни корпоративни отчети на големи банки, като надхвърли значително очакванията на анализаторите за приходи и печалба. Резултатите на Johnson & Johnson също надминаха прогнозите на Wall Street.

"Ключът към бъдещия растеж на пазара ще бъде по-силният ръст на печалбите", коментира пред CNBC Ернесто Рамос от BMO Global Asset Management.

Общо 52 компании от състава на S&P са публикували отчетите си към вторник сутринта, като печалбите за третото тримесечие се повишават с 8,19%, сочат данни на The Earnings Scout. От тези 52 компании 83% надхвърлят прогнозите за печалбата.

"Имаме компании от редица сектори... които бият очакванията за печалба, така че това движи пазара", обяснява Майк Байл, управляващ директор в U.S. Bank Private Client Reserve.

След края на сесията в понеделник стрийминг гигантът Netflix отчете печалба и приходи над прогнозите, след което във вторник акциите му поскъпнаха с близо 20 на сто.

Книжата на гиганта в здравното застраховане UnitedHealth поскъпнаха с близо 7% след отчетените силни тримесечни резултати.

Американското министерство на труда отчете, че индексът на потребителските цени се е повишил с 0,3%, отговаряйки на очакванията. Базисната инфлация обаче, която изключва волатилните цени на хранителните продукти и горивата, записва ръст от 0,1 на сто на месечна база, което е под прогнозите.

Цената на американския лек суров петрол се повиши с 0,7% до 50,29 долара за барел.

Доларът поевтиня леко спрямо кошница от валути, като еврото се търгува за близо 1,098 долара, а йената - около 103,8 йени за долар. Британският паунд, който напоследък претърпя сериозни разпродажби заради опасенията от т. нар. "твърд" Brexit, поскъпна с близо 1% спрямо щатския долар след данните за по-силна от очакванията инфлация във Великобритания.

Фючърсите на златото с доставка през декември поскъпнаха с 6,30 долара до 1 262,90 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:14 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
2
rate up comment 0 rate down comment 0
img
преди 7 години
Hristo Pavlov Test Barca
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
img
преди 7 години
Христо Павлов Тест Барса
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още