IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За два дни Dow изтри над 200 пункта

Низходящото движение се задава от акциите на компаниите от енергийния сектор, който се сви заради поевтиняването на американския лек суров петрол

23:50 | 19.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските фондови борси затвориха предимно с понижения в сряда, като акциите на IBM и цените на петрола натежаха на основния борсов индекс Dow Jones industrial average.

Dow затвори с понижение от около 120 пункта, като книжата на IBM формираха 57 пункта от тях, а тези на Goldman Sachs допринесоха за спада с още 10 пункта. IBM отчете смесени резултати за тримесечието, като печалбата надхвърли очакванията, но продажбите продължиха да падат за 20-то поредно тримесечие на годишна база. Акциите на компанията поевтиняха с около 5 процента.

"Пазарът не е отстъпил значителни основи, но водачите, компаниите с големи капитализации, са изправени пред предизвикателства", коментира пред CNBC Даниел Деминг, управляващ директор в KKM Financial. "Мисля, че това поставя под въпрос някои от оценките през този сезон на отчетите."

Индексът на сините чипове записа двудневен спад от над 200 пункта, като затвори с понижения в пет от последните шест сесии.

Широкият индекс S&P 500 падна с около 0,2%, като начело на спада бяха акциите на компаниите от енергийния сектор, който се сви с 1,4% на фона на поевтиняването на американския лек суров петрол с 3,76% до 50,44 долара за барел.

"По-ранният ентусиазъм от деня избледня със затварянето на европейските борси и цената на американския петрол", коментира Арт Хоугън, главен пазарен стратег в Wunderlich Securities.

Акциите на финансовите компании се търгуваха с повишения по-рано през сесията, след като Morgan Stanley отчете силно първо тримесечие.

Резултатите на инвестиционната банка надхвърлиха очакванията на анализаторите, за разлика от друг компонент на Dow - Goldman Sachs, който шокира инвеститорите с разочароващи приходи и печалба.

Малко по-добре се представи технологичният индекс Nasdaq composite, който добави 0,2 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още