IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бивш директор на Google е новият изпълнителен председател на Twitter

Омид Кордестани е 11-тият служител, назначен в Google, където прекарва 10 години, а по-късно се връща като главен бизнес директор

17:44 | 14.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Twitter назначи Омид Кордестани, който доскоро беше главен бизнес директор на Google, за свой изпълнителен председател, пише New York Times.

Новината беше обявена днес от Джак Дорси, който е главен изпълнителен директор и бивш председател на Twitter.

"Омид е доказал се и опитен лидер, който ще ми помага и ще ме обучава, както и ще ни помогне да наемем най-добрите служители в Twitter”, написа той.

Кордестани би могъл да внесе спокойствие и стабилност в Twitter, която страда от управленски хаос през деветгодишната си история. Twitter обяви също, че планира да намали работната си сила с 8%.

Омид Кордестани е 11-тият служител, назначен в Google, където прекарва 10 години, преди да напусне компанията през 2009 г. След като няколко години съветва стартъпи като Spotify, той се връща в Google през 2014 г. като главен бизнес директор. През това лято обаче напусна поста във връзка с реорганизацията на компанията в Alphabet.

Назначението е особено любопитно, като се имат предвид слуховете, че Google може би се интересува от придобиването на Twitter, ако тя някога бъде обявена за продажба. Двете компании наскоро разкриха, че си партнират по появата на съобщения от Twitter в резултатите от търсенето в Google, а рекламодателите вече могат да използват DoubleClick на Google, за да купуват реклами в Twitter. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:13 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още