IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook Messenger вече има уеб версия

С Messenger.com социалната мрежа подготвя потребителите за интегрирането на Messenger Business

14:28 | 09.04.15 г.
Facebook Messenger вече има уеб версия

Най-голямата социална мрежа в света Facebook пусна услугата си Messenger за уеб, отделяйки я от главната страница на Facebook.com.

С Messenger.com Facebook подготвя потребителите за интегрирането на Messenger Business - опция, даваща възможност на потребителите да си чатят директно с компаниите за въпроси, свързани с продуктите, въпроси за пазаруването и проследяване на доставките, пише The Next Web.

В момента услугата все още не включва интеграцията на трети лица, обявена по време на събитието F8. Например, ако искате да споделите съдържание от Giphy директно от Web FB Messenger, трябва да го направите по стария начин – чрез копиране и поставяне на линка, или чрез ъплоудване на файла с GIF изображението.

Уеб версията в момента е достъпна само на английски език, но компанията планира да добави и други езици.

За да започнат да ползват уеб версията на мобилното приложение, потребителите трябва единствено да влязат с Facebook акаунта си в Messenger.com. Браузърът ще отвори настоящите чатове, които излизат на цял екран, което прави стикерите и GIF изображенията много по-атрактивни за потребителите.

Освен това услугата позволява телефонни и видео обаждания, като бутоните за това са разположени в горния десен ъгъл на менюто.

Бутонът с зъбното колело в горния ляв ъгъл пък позволява промени в настройките, включително на звуковите известия. Потребителите могат да променят списъка с хората, които са блокирали, но в случая биват пренасочвани към страницата на Facebook.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още