IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook с нова услуга в помощ на журналистите

Signal е средство за „откриване, събиране и вграждане на новинарско съдържание от Facebook и Instagram на едно място

22:59 | 18.09.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Facebook с нова услуга в помощ на журналистите

Най-голямата в света социална мрежа Facebook представи Signal - нов безплатен инструмент, който помага на журналистите да следят активността както в социалната мрежа, така и в популярната платформа Instagram.

„Всички журналисти, които искат да видят кои дискусии са най-популярни във Facebook, могат да наблюдават актуалните теми и бързо да виждат свързано съдържание по тях, което е било споделяно публично както в хронологичен ред, така и без подредба", пояснява компанията.

Съдържанието ще се черпи от индивидуалните профили в социалната мрежа, както и от страниците на различни медии и компании там.

"Функционалността на търсачката позволява на Signal да открива лесно съдържание, което е пряко свързано с дадена история или тема, която журналистите следят".

Компанията описва Signal като средство за „откриване, събиране и вграждане на новинарско съдържание от Facebook и Instagram на едно място”.

Услугата разчита на технология от CrowdTangle и Storyful, както и на собствения API на социалната мрежа на име Media Solutions.

По този начин обсъждани и новопоявили се теми и новинарски истории се подреждат, класифицират и се съставят списъци на личностите, които се споменават най-много.

Медиите от своя страна също могат лесно да включат своите материали в Signal, за да бъдат общодостъпни.

Едва преди дни стана ясно, че Facebook ще даде възможност на журналисти да стриймват видео в социалната мрежа. Според съобщението на компанията достъп до услугата ще имат „проверени журналисти, експерти и други влиятелни личности”. Досега достъп до приложението Mentions, с което тази функция бе възможна, имаха само ограничен брой известни личности. Mentions app позволява на потребителите да видят какво говорят хората за тях, да следят определени теми, както и да преценят с кого да споделят своите публикации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още