IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook стартира следващата си атака над Snapchat

Новото видео приложение за iPhone Lifestage може да се ползва пълноценно само от потребители на възраст под 21 години

13:38 | 20.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Facebook стартира следващата си атака над Snapchat

Американският технологичен концерн Facebook пусна на пазара ново видео приложение за iPhone, която позволява на младите потребители да гледат кратки видео клипове на приятели и съученици.

Програмата за смартфони Lifestage бе пусната за изтегляне в петък, но тя може да се използва пълноценно само от потребителите на възраст под 21 години, предава AFP. Lifestage позволява да се гледат видеоклипове, произведени от младите потребители на Facebook. 

„Lifestage прави лесно и забавно споделянето на визуалния ти профил с твоята училищна мрежа", пише в описанието на приложението в App Store.

След като достатъчно ученици от дадено училище се регистрират в приложението, училището се „отключва". След това потребителите могат да виждат профилите на своите съученици.

Приложението е пряк отговор на успешната сред тийнейджърите услуга за кратки съобщения Snapchat, която позволява на потребителите да споделят снимки и видео, които след известно време се изтриват.



Преди две седмици и мобилното приложение за снимки Instagram, което вече има над 500 млн. активни потребители месечно и бе придобито през април 2012 г. от Facebook за 1 млрд. долара, представи новата си функция Stories. Тя позволява на потребителите да споделят видеа и снимки в един вид фотогалерия, която може да се види само в рамките на 24 часа, съобщи компанията на сайта си. Всички това наподобява много функционалността на конкурента Snapchat.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още