IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook защити политиката си за съдържанието след критики от Израел

Страната обяви, че социалната мрежа не прави достатъчно за премахването на съдържание, подбуждащо към насилие

11:07 | 04.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Facebook прави необходимото, за да премахне проблемното съдържание от социалната мрежа, заяви компанията в неделя в отговор на критиките от страна на Израел, че не прави достатъчно за спирането на съобщения, които могат да насърчат палестинското насилие, предава Ройтерс.

На фона на засилващите се палестински нападения по улиците през последните 10 месеца, Израел твърди, че Facebook е използван, за да се разпространява информация за кръвопролитията. В тази връзка премиерът Бенямин Нетаняху е изготвил закони, които дават възможност властите да казват на социалните мрежи кога да отстранят публикации, смятани за заплашителни.

Увеличавайки натиска, министърът на обществената сигурност Гилад Ердан в неделя обвини Facebook, че “саботира” усилията на полицейската полиция, като не сътрудничи на властите, включително като не премахва подбуждащо към насилие съдържание.

Facebook не е отговорил директно на критиките на Ердан, но в изявление заяви, че осъществява тясно сътрудничество с Израел.

“Работим редовно с организации по сигурността и с политици от цял свят, включително с такива от Израел, за да сме сигурни, че хората знаят как да използват безопасно Facebook. Няма място за съдържание, което насърчава насилието, директните заплахи, тероризма или речта на омразата в нашата платформа”, гласи изявлението.

От компанията обясниха още, че разполагат с набор от правила и стандарти за виртуалната общност, които имат за цел да помогнат на хората да разберат какво е позволено във Facebook.

Ердан, който призова израелците да “нападнат” основателя на Facebook Марк Зукърбърг с искания за промени в политиките на социалната мрежа, се разраснаха в директно оплакване от страна на правителството, което беше публикувано в неделя. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още