IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резултатите на LinkedIn с лекота надминаха очакванията на анализаторите

Компанията повиши прогнозата за годишните си приходи и печалба

10:19 | 30.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Приходите и печалбата на социалната мрежа на бизнеса LinkedIn за третото тримесечие с лекота надминаха прогнозите на анализаторите, след като компанията спечели повече от своята услуга за набиране на персонал, от реклами и от платено членство, предава Ройтерс.

Освен това LinkedIn повиши прогнозата си за печалбата и приходите за годината.

Социалната мрежа инвестира доста в експанзията си, като придобива компании, наема персонал по продажбите и увеличава присъствието си в Китай и други пазари извън САЩ.

Разширяването на предложенията помогна на компанията да увеличи  с 46% през третото тримесечие приходите си от бизнеса Talents Solutions, който свързва работодатели и търсещи работа. Този бизнес носи близо две трети от общите приходи на LinkedIn.

Приходите от реклама на уебсайта са нараснали с 28% през периода, а тези от платено членство - с 21 на сто.

LinkedIn, която оперира в над 200 страни и територии, заяви, че общият брой на потребителите на социалната мрежа е нараснал с 20% до 396 млн. души в края на третото тримесечие.

Компанията обяви, че броят на абонатите в Китай се е увеличил повече от три пъти от началото на 2014 г. до над 13 млн. души в момента.

LinkedIn обяви, че 55% от трафика ѝ идват от мобилни устройства, като смартфони и таблети.

Социалната мрежа повиши и прогнозата за приходите си за тази година до 2,875 - 2,98 млрд. долара от 2,94 млрд. долара. Новата прогноза за печалбата е за 2,63 долара на акция, а преди това беше 2,19 долара на акция.

Нетната загуба, приписвана на акционерите, нарасна до 40,5 млн. долара, или 31 цента на акция, през тримесечието, завършило на 30 септември. Същевременно разходите скочиха с 46 на сто.

Като се изключат някои специални ефекти, LinkedIn е спечелила 78 цента на акция, което е повече от очакваните 46 цента на акция от анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters I/B/E/S.

Приходите са нараснали с 37,2% до 779,6 млн. долара, надминавайки очакванията за 755,8 млн. долара, не на последно място и заради придобиването на компанията за видео обучения lynda.com през май

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още