IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп обеща като президент да проявява сдържаност в социалните мрежи

Около 28 млн. души следят профилите на новоизбрания президент на САЩ във Facebook, Twitter и Instagram

11:13 | 13.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Новоизбраният президент на САЩ обеща да проявява сдържаност в Twitter, след като встъпи в длъжност, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В интервю за предаването "60 минути" по телевизия Си Би Ес, което ще бъде излъчено днес, Тръмп обещава да бъде "много сдържан".

Тръмп подчерта, че социалните мрежи имат голямо значение. 

"Уверен съм, че за победата ми помогна това, че притежавам голяма власт, ако говорим за броя на последователите ми във Facebook, Twitter, Instagram и други социални мрежи, докато на останалите се наложи да похарчат повече пари за избирателните си кампании", заяви той, цитиран от БТА.

Социалните мрежи притежават по-голяма власт от парите, които са похарчили опонентите му, добави бизнесменът. "Мисля, че в известна степен доказах това", напомни той.

Общо около 28 млн. души следят профилите на новоизбрания президент на САЩ в социалните мрежи, разкри Тръмп.

Той окачестви социалните мрежи като средство, което може да се противопостави на "лошите или недостоверни информации в медиите".

По-рано американски медии съобщиха, че съветниците на милиардера са му забранили да пише в Twitter, където има 14 милиона последователи, но информацията беше опровергана от Келиан Конуей, която ръководеше предизборната му кампания, припомня ТАСС.

Някои от най-провокативните коментари по време на изборите бяха публикувани от Тръмп в Twitter, често късно през нощта, отбелязва АП.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още