IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple отваря център за разработчици на iOS в Индия

Технологичният гигант вижда страната като двигател на бъдещ растеж за своите iPhone-и и други продукти

22:41 | 18.05.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Apple планира да отвори център в Бангалор, Индия, който да е в подкрепа на разработчиците на приложения с операционна система iOS, съобщава CNBC. Технологичният гигант вижда страната като двигател на бъдещ растеж за своите iPhone-и и други продукти, обяви компанията в сряда.

Базираната в Купертино, Калифорния, компания ще създаде център за развитие на приложения за операционната си система iOS, наречен iOS App Design and Development Accelerator, като се планира той да бъде отворен в началото на 2017 г.

Като част от инициативата Apple ще провежда разговори и ще предоставя директни отзиви за приложенията на разработчиците, създаващи софтуер за продукти на компанията като Apple Watch или iPhone. Разработчиците ще получават подкрепа и насоки при използването на Swift – програмиращия език на Apple, използван за създаването на приложения.

С отварянето на този нов център в Бангалор ние предоставяме на разработчиците достъп до инструменти, които ще им помогнат да създадат иновативни приложения за потребителите в цял свят“, заяви главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук в прессъобщение в сряда.

Бангалор се смята за основния технологичен хъб на Индия. Някои от най-успешните стартъпи на страната – от Uber до конкурента му Ola и електронния търговец Snapdeal, са базирани тук. Над един милион души в града работят в технологичния сектор, а над 40% от завършилите местни университи специализират в инжерство или информационни технологии, каза още Apple.

Обявлението на Apple идва в момент, в който Кук започва пътуването си в Индия, за да се срещне с министър-председателят Нарендра Мори. Кук идва директно от Китай, където Apple обяви, че ще инвестира 1 млрд. долара в Didi Chuxking – китайският конкурент на Uber.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:49 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още