IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pokemon GO вече е изтеглена 75 млн. пъти в цял свят

Анализаторите от Sensor Tower смятат, че играта има потенциала да постигне много повече

12:53 | 26.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Pokemon GO вече постави официален рекорд – за най-много сваляния в App Store в рамките на първата си седмица. Но на мобилната игра ѝ предстои да разбие много повече рекорди - компанията за анализ на приложения Sensor Tower твърди, че Pokemon GO е достигнала 50 млн. сваляния само в Google Play. А като цяло според фирмата играта се радва на над 75 млн. инсталирания в iOS и Android, пише TechCrunch.

Времето, което беше необходимо на Pokemon GO да достигне 50 млн. сваляния за Android, е рекорд за игрите, следени от Sensor Tower.

След нея се нарежда пъзелът Color Switch, а трета е Slither.io, но на тях са им били необходимо съответно 77 и 81 дни, за да преминат границата от 50 млн., което е доста повече от 19-те дни, в които Pokemon GO постигна този резултат.

Sensor Tower смята, че новата хитова игра има шанса да постигне много повече. В момента тя е достъпна само на 32 пазара, което е малка част от общо стоте, в които Google Play и App Store разпространяват своето съдържание. Фирмата прогнозира, че в рамките на първите си два месеца Pokemon GO може да достигне 100 млн. сваляния.

За сравнение - Tinder премина тази граница чак през януари тази година, след като дебютира още през 2012 г.  И все пак игрите имат по-големи шансове да постигат такива резултати по-бързо, макар че става все по-трудно да се направи разграничение между Pokemon GO като игра и Pokemon GO като социален експеримент. 

Вижте повече в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още