IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София става домакин на международна конференция „Банкова стабилност“

Организираният от асоциация „Банка на годината“ форум ще се фокусира преди всичко над проблемите на банките в европейските държави и начините за решаването им

15:54 | 21.11.14 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
София става домакин на международна конференция „Банкова стабилност“

Темата за банковата стабилност е особено актуална днес в България. Но това важи и за останалите страни членки на Европейския съюз. На фона на всичко това  вместо традиционното си събитие за  годишните банкови награди Асоциация „Банка на годината“ ще организира на 3-ти декември 2014 г. в Националния Археологически музей в София международна конференция „Банкова стабилност“. 

Конференцията ще се фокусира над разнопосочни теми като проблемите на банките в европейските държави, начините и инструментите за решаване на тези проблеми, начините на провеждане и резултатите от стрестестовете, създаването на ликвидни буфери и др.

Панелистите ще търсят отговора на въпроса сами ли са българските банки пред предизвикателствата на растежа на съвременната европейска и световна икономика, какво ще е развитието на кризата в българската и европейските икономики, могат ли банките да бъдат двигател на растежа, мястото и ролята на държавата за стабилността на икономиката и на банковата система и др.

Специални участници ще бъдат Софи Бертан-Хадживелчева - ръководител на “Държавна помощ за финансови услуги” в Генералната дирекция за конкуренцията в Европейската комисия, Жоао Соарес – партньор в Bain&Company Лондон, Антъни Робинсън – член на консултативния борд на Official Monetary and Financial Institutions Forum /OMFIF/, Петър Андронов – главен изпълнителен директор и председател на УС на СиБанк и финансовият консултант Владимир Каролев.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:52 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Специални предложения виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 0
Людени
преди 9 години
.... и Искрата също .... ще каже "едно-друго" .... от личен опит, прдимно !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 0
Bobacho
преди 9 години
Самоирония някаква...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 0
MZ/X
преди 9 години
Лектор на срещата ще бъде банкерът на годината Цветан Василев :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 0
Трубадур
преди 9 години
София става домакин на международна конференция Банкова стабилност срещата ще се проведе в заседателната зала на КТБ, а в Пхенян през уикенда ще има международна конференция Свобода на личността в шатрата на Ким Чен Ун.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още