IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия започва разговори с ОПЕК за свиване на производството на петрол

Спадът на цената на "черното злато" наистина влияе на икономиката ни, посочва представител на руското правителство

12:59 | 24.11.14 г. 35
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Русия започва разговори с ОПЕК за свиване на производството на петрол

Руските власти са решили да започнат диалог с членовете на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) относно възможността за общо намаляване на производството на "черно злато", пише "Комерсант".

"Такива мисли имаше и преди, но не получиха голяма подкрепа. Ситуацията се е променила през последната седмица", посочва анонимен източник от руското правителство през изданието.

Новината дойде след посещението в Москва на министъра на външните работи на Венецуела Рафаел Рамирес. До септември той бе министър на енергетиката на страната и ръководител на държавната петролна и газова компания PDVSA.

Рамирес разговаря с руския енергиен министър Александър Новак, като двамата изтъкнаха, че са обсъдили ситуацията на световните пазари. Както властите в Москва, така и тези в Каракас апелират за намаляване на производството на "черно злато".

"Спадът на цените на петрола наистина влияе на икономиките на Русия и Венецуела. Очевидно е, че ситуацията сега е в ръцете на ОПЕК, но организацията не е готова да намали производството едностранно...", казва един от източниците на "Комерсант".

Ситуацията ще бъде детайлно обсъдена във Виена по време на международна конференция за развитието на пазара на петрол в световен мащаб. Събитието ще бъде своеобразна генерална репетиция преди срещата на върха на ОПЕК също в австрийската столица в четвъртък.

Източници на "Комерсант" заявяват, че Венецуела и Русия може да предложат на ОПЕК да намали производствените квоти с почти 70 млн. тона. Равнището е приблизително 5% на годишна база.

В края на юни цената на барел брент достигна своя тазгодишен максимум, прехвърляйки границата от 115 долара за барел. Впоследствие обаче активът отстъпи рязко, за да достигне текущите около 80 долара за барел – най-ниското ниво от втората половина на 2010 г.

Основната причина е превишението на предлагането над търсенето дошло главно поради продължаващото рязко покачване на добива на шистов петрол в САЩ. В тази връзка страните от ОПЕК, които са отговорни за 32% от световното производство на суровината, през последните месеци активно обсъждат евентуално намаляване на добива, за да се възстанови пазарното равновесие.

През миналата седмица заявка за възможността за намаляване на производството на петрол отправи и руският министър на енергетиката Александър Новак. Въпреки това той подчерта, че решението по този въпрос все още предстои.

Вижте още видео материали в сайта на Bulgaria On Air.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

35
rate up comment 2 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Няма страшно.И да го свият добива, САЩ ще го увеличи още.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 0 rate down comment 2
STRAHO
преди 9 години
Твоя подход е подход на човек който не е наясно с материята и единствения критерий по който може да направи извод за написаното е "Името" на автора и неговия авторитет. Според мен това е много грешен подход. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 0 rate down comment 2
STRAHO
преди 9 години
"Как по просто да ти го обясня от написаните 7-8-9 комента по темата.. Довод по довод ли искаш?"======Няма нужда да обясняваш повече! Аз съм те разбрал много поста назад. :) цитат " Разбрах какво мислиш за автора." Сега разбери ме и ти какво те питам! Ако си прочел интервюто просто цитирай фраза ,изречение или абзац с който не си съгласен! Можеш да приложиш и линк който да защити несъгласието ти! Няма дори нужда да се аргументираш с твои думи. За разлика от теб преди да подходя със съмнение към източника на информация, аз сравнявам написаното с изводите до които сам съм стигнал, по един или друг начин. Търся аргумент против и ако не намеря, приемам написаното за логично. Това е моя подход към информацията. Автора е от второстепенно значение. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 1 rate down comment 0
georgi_shum
преди 9 години
Е ти наистина си безнадежден.. честно. това за 30ти коментар.. Как по просто да ти го обясня от написаните 7-8-9 комента по темата.. Довод по довод ли искаш?Зашо ме караш да обяснявам милисте на един зависим човек? На които нито една от прогнозите не се е сбъднала? Ако искаш ще го направя.. Но не тук.. не искам да отегчавам страничните хора.. Пиши ми на лично.. Утре сутрин като стана ще ти отговоря:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 1 rate down comment 0
georgi_shum
преди 9 години
.. с какво се е занимавал преди, с какво се занимва сега..от какво си прави парите и т.н. Ако си достатъчно умен..ще можеш да направиш достатъчно добра преценка.. защо говори така? Какво всъщност се крие зад думите му..Има или няма изгода от това, което говори, е ли или не е в някаква зависимот. Така и изключваики доколкото е възможно собствените си пристрастия ще можеш да направиш обективна оценка на казаното или анализираното.- Прави горе изброеното и за журналиста вземащ интервюто или публикуващ анализа.И понеже аз съм направил иммено и точно това и то преди доста време..смея с такъв тон( вярно подгравателен спрямо теб, но сам си го изпроси), но мисля все пак напълно обосновано да не се съглася с анализа/интервю в публикувания от теб линк..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
Е не си мисли че си първия човек чул това интервю де! Какво те кара и да мислиш че ти си единствения който чете? :))))) Датата в случая какво значение има щом аргументите си тежат !? И къде другаде можеш да чуеш подобно интервю? По нашата телевизия ли? Та тук с медиите ни в момента е точно като по социалистическо. За големия брат или хубаво или нищо. Няма различна гледна точка. Разбрах какво мислиш за автора. Разбрах и за източника. Разбрах и какво мислиш за мен. Разбрах и какво мислиш за себе си. Не разбрах само с кои от посочените в интервюто аргументи НЕ си съгласен и защо!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 0 rate down comment 0
georgi_shum
преди 9 години
Е все пак отговори :))) Страхиле, обръщам внимание на всякакви аргументи. Дори и на абсурдните такива. Обаче, никога нищо не приемам за чиста момента и проверявам всичко, от някоко места и източника и та си изграждам мнение. И на такава база правя коментари. Нещо, което не тебе ти куца. Без д искам да не обиждам. Просто като четеш такива сензационни и апокалиптични интервюта, независимо за коя страна или за каква ситуация се отнасят, особенно ако се препечатка в съмнителни и пристрастни издания като това geopolitica.eu имаи предвид следното:- винаги поръси оригинала на интервюто или мателиала, който четеш както препечатка. Ще избегнеш конфузни ситуации като тази - през Ноември, да ми цитираш интервю от м. Март, публикувано и то не пълно в български сайт през Август. При това непълно и избирателно цитирано. Наистина ще избегнеш много конфунзни ситуации.- старай се да намериш колкото се може повече инфо за човека даваш това интервю или правещ този анализ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 0 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
Иначе видях че си намерил графиката. В коментара си обаче наблягаш само на дъната. На графиката можеш ако искаш да си построиш тренда или да вземеш предвид средната му стойност за периода например. Можеш да свържеш и стойността му през годините с външнополитическите изяви /техните сила и интензитет/ на САЩ за избрана от теб година/и/ и да откриеш логическа връзка със сегашните им изяви. Ако го направиш, има вероятност да стигнеш до изводи близки до тези на тази част от човечеството мислеща като мен. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
Тук съм, но не знам какво да ти пиша. Заприлича на спор нашето. Ти не обръщаш внимание на никакви аргументи. Вместо това, запълваш постовете си с обидни и пренебрежителни квалификации вероятно целящи да ми покажат някакво твое превъзходство. Зад писанията ти прозира откровен снобизъм. цитат" Снобизмът е поведенчески модел или стил на живот, който се състои в имитация на аристократични маниери, вкусове и поведение на висшето общество, характерен за хората от третото съсловие, които на всеослушание твърдели, че принадлежат към по-високи слоеве на обществото. В коректния контекст, снобът е празнословен, тесногръд и ограничен човек, страдащ от прекалено ласкателство и тщеславие, поради липса на стойност и ценностна система." Извинявай ако съм си извадил грешно заключение. Нямам за цел да те обиждам. Просто си коригирай речника за да не си вадят събеседниците ти грешни заключения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 0 rate down comment 0
georgi_shum
преди 9 години
Срахо, де си бе Шампионе, де о ти Гений мой на финансовата, икономическата и геополитическата мисък:))? :)) След толкова напъни да ти отговоря.. де се покри сега:) Да не стягаш багажа за лекциика на Джимито:)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още