IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на ZTE нарасна с впечатляващите 191%

Новината покачи капитализацията на дружеството с над 3% на борсата в Шъндзън

13:37 | 25.10.14 г.
Тримесечната печалба на ZTE нарасна с впечатляващите 191%

Китайският технологичен производител ZTE Corp отчете с 191% по-висока тримесечна нетна печалба, благодарение на силното търсене на мобилни устройства от следващо поколение в Поднебесната империя.

Печалбата на ZTE за периода юли-септември е достигнала 703 млн. юана (114,89 млн. долара), съобщи компанията чрез фондовата борса в Шъндзън.

Финансовият резултат се оказа в съответствие с оценката в диапазона 5,7-7,7 млрд. юана според изчисленията на Ройтерс на базата на данни от компанията, публикувани през август.

ZTE, който е основният конкурент на Huawei Technologies Co Ltd в сектора на телекомуникациите в Китай, отчете рекордна печалба за първата половина на годината през август, благодарение на подобряването на маржовете в глобалния си бизнес и по-високите капиталови разходи в Поднебесната империя.

Компанията продължава отличното си представяне на фондовия пазар в Шъндзън. Само в търговията в петък листнатите в китайската автономна територия книжа на дружеството отчетоха ръст от над 3$ до близо 18 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още