IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Number26 – новата звезда на европейската стартъп сцена

Германският технологичен стартъп навлиза от днес на нови пазари

18:21 | 03.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Number26 – новата звезда на европейската стартъп сцена

 Number26 разраства бизнеса си за мобилни банкови услуги в Европа.

Проектът е представен от днес в шест нови европейски дестинации, където ще се конкурира за клиенти с утвърдени финансови институции като Deutsche Bank AG и Banco Santander SA.



В момента Number26 може да се похвали с над 80 000 клиента в Германия и Австрия. Сега подкрепяната от Петер Тил компания вече предлага услугите си на пазарите в Испания, Франция, Гърция, Ирландия, Италия и Словакия.

Компанията, чиито планове са стъпване и на други европейски дестинации, води преговори с TransferWise Ltd. за предоставяне на възможност за извършване на международни плащания, пише VentureBeat.

В случая става дума за поредния финансов стартъп, който се цели в бизнеса на големите европейски банки. Базираната в Берлин компания набра 10 млн. евро през април от инвеститори, сред които присъстват имената на Valar Ventures, подкрепила PayPal.

Банковите услуги на технологичнaта компания предоставят възможност за съобщения за всички направени трансакции, наличен овърдрафт и др., а ползването отнема не повече от осем минути на потребителите, коментират от Number26.

Компанията е основана през 2013 г. от Максимилиян Тайентаал и Валентин Щалф,  разполага с персонал от 70 души, като планира да привлече още 50. Сред другите инвеститори са имена като EarlyBird Ventures, Redalpine Ventures и германската медийна компания Axel Springer SE.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още