IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основателката на Net-a-Porter напуска компанията

Ходът ѝ идва в момент, в който фирмата завършва сливането си със своя конкурент Yoox

12:16 | 03.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Основателката на Net-a-Porter Натали Масене обяви, че планира да изследва “нови идеи и възможности”, след като подаде молбата си за напускане на компанията за търговия с модни стоки, която създаде преди 15 години, пише Bloomberg.

“Моят предприемачески дух е толкова силен днес, колкото е бил винаги, и моята страст към иновациите ще продължи да бъде моят най-голям двигател в бизнеса”, обяви Масене.

Оттеглянето ѝ идва в момент, в който компанията ѝ се подготвя за сливане с италианския си конкурент Yoox. Масене, която трябваше да бъде председател на новата фирма, е подала молбата си, след като се върна от почивка, твърди източник, запознат с въпроса.

От Yoox обявиха, че Масене е напуснала поста на изпълнителен председател на Net-a-Porter и няма да бъде в борда на обединената компания.

Yoox постигна споразумение да купи Net-a-Porter от Cie. Financiere Richemont през март. Очаква се сделката да бъде завършена този месец и от нея да се роди най-големият онлайн търговец на дребно на луксозни стоки. Основателят на Yoox Федерико Марчети ще бъде изпълнителен директор на компанията.

Когато сливането на двете фирми беше обявено, анализаторът на Citigroup Мауро Барагиола заяви, че Масене може да помогне за засилването на връзките на новото дружество с индустрията за луксозни стоки. От своя странач анализаторът на BNP Paribas Лука Солка коментира, че за нея едва ли ще има смисъл да остане, след като новите ѝ отговорности ще са ограничени до области като редакционното съдържание и рекламната стратегия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още