IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SiriusXM преговаря за придобиването на Pandora

Цената би могла да варира от 12 до 13 долара на акция

10:15 | 19.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Подкрепяната от Liberty Media компания SiriusXM е в активни дискусии за отправяне на оферта за интернет радиото Pandora, пише The New York Post.

Базираната в Ню Йорк компания за сателитно радио, която изразява често непостоянен интерес към борещия се да оцелее оператор Pandora, наскоро е възобновила преговорите с банките и обсъжда размера на потенциална оферта, твърдят източници.

Все още няма споразумение за цената, но вътрешен за индустрията източник счита, че тя би могла да варира от 12 до 13 долара на акция.

Главният изпълнителен директор на Liberty Media Грег Мафей каза в миналото, че мисли, че справедливата цена на Pandora е 10 долара за акция. Акциите на базираната в Оукланд, Калифорния, компания се сринаха вчера с 4,5 на сто до 8,93 долара.

Pandora, която се управлява от основателя ѝ Тим Уестъргрен, се надяваше да продължи да управлява стрийминга като самостоятелна компания, но двама инвеститори активисти - Matrix и Corvex, принудиха компанията да продължи с плановете за продажба.

На 9 май Pandora подписа сделка с KKR за инвестиции на стойност 150 млн. долара. Условията за инвестицията не трябва да се разгласяват в рамките на поне 30 дни. И сега има спекулации, че Pandora ще се опита да се продаде в рамките на този срок.

Pandora работи по продажбата си с Morgan Stanley и Centerview.

Анализаторът от Goldman Sachs Хийт Тери написа в свой доклад в сряда, че пазарът се фокусира върху все по-конкурентната среда при поточното предаване на музика и липсата на печалба. И все пак целевата цена за акциите на Тери е 16 долара.

„Като се има предвид високата степен на ангажираност на акционерите и значителната стратегическа стойност в потребителската база на Pandora, рекламните позиции, данните, както и позицията на началния екран, ние вярваме, че вероятността за стратегическо действие остава висока", пише Тери в бележката до инвеститорите.

Pandora отчете 1,3 млн. регистрирани слушатели на пробен срок за продуктите ѝ по поръчка за първото тримесечие и 6% ръст на приходите до 316 млн. долара. Въпреки това активните слушатели са 76,7 млн., докато година по-рано те бяха 79,4 млн. 

През миналия юли Wall Street Journal писа, че Мафей е отправил оферта за компанията от 15 долара на акция. През март Мафей заяви, че акцията е на стойност около 10 долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още