IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Verizon намеква за преоценка на сделката за Yahoo

Главният юрисконсулт на оператора смята, че хакерската атака е съществена промяна по отношение на споразумението за придобиване

10:02 | 14.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Топ адвокат на Verizon Communications Inc. заяви в четвъртък, че е „разумно" нарушението на сигурността на данните на Yahoo Inc. да се счете за съществена промяна по отношение на поглъщането на интернет компанията, оставяйки вратата отворена за евентуално предоговаряне на оцененото на 4,8 млрд. долара придобиване, предава MarketWatch.

На среща в офиса на телекома във Вашингтон главният юрисконсулт Крейг Сиймън заяви, че Verizon иска Yahoo да покаже пълното въздействие от изтичането на данни. Нарушението, засягащо повече от 500 милиона акаунта, e възникнало преди две години, но бе открито, след като сделката по сливането беше подписана през юли.

„Мисля, че имаме достатъчно основание да смятаме, точно сега, че въздействието е съществено", каза той. „Ако те смятат, че това не е така, тогава трябва да ни го докажат". Verizon отказа да коментира изявлението в детайли. Говорител на Yahoo заяви, че „ние сме уверени в стойността на Yahoo и продължаваме да работим в посока на интеграцията с Verizon". 

Книжата на Yahoo се понижиха с 1,8% до 41,62 долара за брой в четвъртък, докато акциите на Verizon почти не измениха цената си.

По-рано тази седмица Лоуъл МакАдам, председател на Борда на директорите и главен изпълнителен директор на Verizon, обяви, че операторът не планира да се откаже от придобиването на Yahoo, но не изключва извършването на промени по условията. Verizon заяви, че изчаква резултатите от разследването на Yahoo, преди да реши как да процедира.

През миналия месец интернет ветеранът обяви,че спонсорирани от някоя държава хакери са проникнали в мрежата му в края на 2014 г. и са откраднали личните данни на негови потребители, включително имена, имейл адреси, дати на раждане, телефонни номера и криптирани пароли. Yahoo не уточни как хакерите са нахлули в мрежата или коя страна е подкрепила атаките.

Разкриването се случи само два месеца, след като Verizon и Yahoo обявиха своята сделка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:54 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още