IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фамилия Кардашиян - слава, богатство и маркетинг

Семейството изгради империя, оценявана на над 100 млн. долара, благодарение на умел маркетинг и социалните мрежи

15:18 | 04.10.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Ким Кардашиян и съпругът ѝ Кание Уест.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Ким Кардашиян и съпругът ѝ Кание Уест. Снимка: Ройтерс

С въоръжения обир, на който жертва стана Ким Кардашиян през нощта в неделя срещу понеделник в Париж, известното семейство отново е във водещите заглавия на световните медии. А стойността на плячкосаното, оценявано на 9 млн. евро, хвърля светлина върху охолния им живот.

Кланът Кардашиян/Дженър по всякакъв начин майсторски трупа пари от славата си, независимо дали става дума за приложение на смартфон или пък за "домашно порно". 

Всеки ден някой от членовете на клана може да се появи със сензация на корицата на списание, да стане обект на клюки в интернет или да публикува в социалните мрежи послания или пък снимки, които да вдигнат шум. Това са все сгодни случаи да се трупат пари, пише Жоселин Заблит за AFP.

Показателен за интереса, който поражда семейството, е фактът, че телевизионното риалити „Невероятната фамилия Кардашиян", следващо премеждията на клана, навлезе в 12-ия си сезон. Според някои сметки семейството получава до 25 милиона долара на сезон.

„Всички те са майстори в изкуството да управляват имиджовата си марка, особено Ким и майка ѝ Крис Дженър", подчертава г-жа Кристин Кърк, президент и главен изпълнителен директор на Social Muse Communications, компания за връзки с обществеността и маркетинг в социалните медии.

„Ким, която в началото будеше подигравки, стана предприемач и опасна бизнес дама, навлизайки в модното облекло и технологиите. Тя е кралицата на социалните медии", допълва Кърк.

Според специализираното списание Forbes Кардашиян, която е и съпруга на рапъра Кание Уест, вероятно притежава състояние от 85 милиона долара и само през 2015 година е спечелила "приличната сума" от 51 милиона долара, което я поставя на 42-о място сред най-добре платените знаменитости.

Последна актуализация: 09:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
kony
преди 7 години
"...настоява за куроната на кралицата на социалните медии, ..."корона ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още