IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американците все така влюбени в домовете си

Общо 90% от американците, участвали в проучване, не съжаляват за покупката на своя сегашен дом

12:54 | 13.07.10 г.
Американците все така влюбени в домовете си

Падащите цени на жилищните имоти и вълната от принудителни отнемания на имоти с просрочени ипотеки в САЩ изглежда не са попречили на американците да останат привързани към домовете си.

Общо 90% от американците, участвали в национално проучване на сайта за управление на лични финанси Bankrate.com, посочват, че не съжаляват за покупката на своя сегашен дом.

Сред 9-те процента, които са изразили съжаление за реализираната покупка, повечето споделят, че са недоволни, защото не успяват да продадат имота и да се преместят на друго място или защото не могат да си позволят плащането на месечните вноски по ипотеката, сочат резултатите, цитирани от списание Realtor.

Около 79% от анкетираните посочват, че имат ипотека с фиксирана лихва за жилището си. От тези, които изкарват по над 75 хил. долара годишно, 90% имат ипотека с фиксирана лихва.

Последните налични данни за продажбите на имоти в страната разкриха понижения при сделките с нови и съществуващи имоти през май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още