IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София в топ 10 по офиси в процес на изграждане в Европа и Близкия Изток до 2012

София мери ръст с Париж и Брюксел и изпреварва Лондон по обем на офиси в процес на строителство

11:17 | 16.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
София в топ 10 по офиси в процес на изграждане в Европа и Близкия Изток до 2012

София се нарежда наравно с водещи европейски столици по отношение на офис площи в процес на развитие, които ще излязат на пазара през следващите две години, сочи нов доклад.

Според проучване на Colliers International пазарът в столицата мери ръст с тези в Брюксел, Париж и Санкт Петербург по отношение на офиси в процес на изграждане.

Във всички тези градове обемът на изгражданите офиси е между 600 и 700 хил. кв. м.

Според проучването Москва води по отношение на нови офиси в Европа, Близкия Изток и Африка. В момента общият обем, който се развива в руската столица, е 2,8 млн. кв. м.

Дубай е на второ място в региона с 2,6 млн. кв. м, въпреки че пазарът там е пренаситен, а процентът на свободните офис площи е 40%. Наскоро от CB Richard Ellis Group прогнозираха, че някои от офисите в емирството никога няма да бъдат отдадени под наем.

Абу Даби и Рияд се нареждат на трето и четвърто място в общата класация, съответно с 1,2 млн. кв. м и 1 млн. кв. м офиси, които се изграждат.

Лондон е класиран на 11-то място с общ обем от 350 хил. кв. м офиси, които са в процес на строителство в Ситито и Уест Енд. Приблизително толкова е и обемът в Амстердам, Цюрих, Мадрид и Хамбург.

Най-ниският обем е регистриран на пазара в Глазгоу – 2800 кв. м.

По данни на Фортън Интернешънъл до края на първото тримесечие на следващата година в столицата се очаква да влязат в експлоатация нови 200 хил. кв. м нови офис площи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още