IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дом на вода

Независимо че не са от класата на луксозните яхти, лодките, акостирани по плавателните реки, също са добра алтернатива за инвестиция

08:18 | 01.03.11 г.
Дом на вода

Домът символизира стабилност, сигурност, устойчивост и като такъв едва ли в представите на хората идеята за плаваща къща е най-добрият вариант за постоянен покрив над главата.

Собствениците на луксозни яхти едва ли имат нещо против да прекарат лятото, зимата или друг сезон от годината, а защо не и цяла година, плавайки от пристан до пристан, бягайки от нежелания климат и в търсене на нови приключения.

И ако животът на борда на луксозна яхта буди завист у мнозина, то за останалата част от населението, която не може да си позволи луксозен плавателен съд с басейн на палубата и фитнес зала, съществуват и по-скромни варианти, които обаче по нищо не отстъпват по уют и удобство на истинското жилище.

По-скромни само на външен вид. Защото лодка в река Темза, с която може да се придвижите из центъра на Лондон, едва ли ще ви излезе много по-евтино от лукс яхта от средния клас. Имайки предвид, че макар на пръв поглед животът на вода да изглежда по-евтин, той е съпроводен от редица съпътстващи разходи и трудности и може да се окаже, че поддържането на къща или апартамент е по-евтиният и лесен вариант, особено в големите градове.

За лондончани и гостите на града дом във водата, ако не постоянен, то поне кътче, в което да човек може да избяга от стреса и напрежението в ежедневието си, вероятно звучи доста примамливо. Дори да не разполагате с яхта, подобен плавателен съд може да бъде и доста добра инвестиция – не са малко фирмите, които наемат съдове за фирмени партита, тийм билдинг или бизнес срещи.

Вижте няколко лодки, които се поклащат по вълните на Темза и очакват новия си собственик, събрани от вестник The Telegraph.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още