IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на съществуващи жилища в САЩ с изненадващ ръст през август

Двигател на сделките са по-ниските им цени, както и нарастващите наеми

18:33 | 21.09.11 г.
Продажбите на съществуващи жилища в САЩ с изненадващ ръст през август

Продажбите на съществуващи жилища в САЩ през август изненадаха анализаторите с неочаквано силен растеж, съобщи Ройтерс.

Данните на американската Асоциация на брокерите на имоти (National Association of Realtors) показват, че продажбите на съществуващи жилища са регистрирали годишен темп на растеж спрямо юли от 7,7% на сезонно изгладена база до 5,03 млн. жилища. Очакванията на анализатори, анкетирани от агенцията, бяха за ръст от 1,4 на сто.

През юли продажбите на съществуващи жилища в страната отчетоха спад от 3,5% на сезонно изгладена база.

В сравнение с август 2010 г. продажбите на съществуващи жилища в Страната на неограничените възможности са нараснали с 18,6%, показват още данните на асоциацията.

Статистиката сочи, че средната цена на съществуващите жилища в САЩ се е понижила с малко над 5 процента на годишна база. Наемите обаче плавно продължават да растат, което е причина много американци да се решат на покупка на жилище.

Вчера търговското министерство на САЩ съобщи, че началното жилищно строителство е регистрирало спад до тримесечно дъно през август. Белег за бъдещо оживление на пазара обаче е ръстът на издадените разрешителни за строеж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:49 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още