IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на имоти в Истанбул мери ръст с тези в Париж и Лондон

Имотите в Истанбул ще останат стабилни през 2012 г. дори проблемите в Европа да се влошат, смятат специалисти

15:50 | 15.12.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: sxc.hu</em></p>

Снимка: sxc.hu

Пазарът на имоти в Истанбул е в състояние „да се конкурира по всички показатели“ с големи международни пазари като Лондон и Париж. Това е мнението на Арман Йозвер, генерален мениджър на турското подразделение на Sotheby's International Realty.

Той обяснява, че някои региони на турския мегаполис, като престижния квартал „Нишанташи“, се смятат за „безопасни убежища“ за международни инвестиции. В него се намира и известната търговска улица „Абди Ипекчи Авеню“, която по някои данни е най-скъпата търговска локация в града по отношение на наемите на търговски площи.

По мнението на Йозвер пазарът на имоти в Истанбул ще остане стабилен и през 2012 г. дори икономическите проблеми в Европа да се влошат, казва той в интервю за турския вестник Zaman.

Дори и при евентуално понижение на цените на имотите в Истанбул, нивата в някои от най-търсените локации няма да отчетат значителни спадове. 

Най-добрите имоти в Истанбул все още могат да предложат много добри стойности и възвръщаемост, обяснява той. 

По информация на базата данни Reidin, специализирана в развиващите се пазари на имоти, стойностите на имотите в Истанбул се е покачила с 0,9% през октомври в сравнение със септември. Ръстът на годишна база е 8,2%.

За засилен инвестиционен интерес говорят и други данни. По информация на Realty & Investments стабилната турска икономика и туристическата индустрия в страната са значими фактори за силния интерес от страна на международните инвеститори към пазара на имоти. 

В края на септември бе съобщено, че за да отговори на повишения интерес, турското правителство обмисля и някои мерки, които ще облекчат ограниченията при покупката на недвижими имоти от чужденци.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
donmuftacho
преди 12 години
Нерде Лондон и Париж нерде Стамбул, нямат нищо общо - няма и да имат !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още