IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Богатите французи бягат от Оланд в САЩ

Намерението на новия френски президент да обложи доходите над 1 милион евро годишно със 75% данък пренасочи инвестициите в имоти на заможните французи

17:09 | 04.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Богатите французи бягат от Оланд в САЩ

Агенциите за недвижими имоти, които предлагат жилища в САЩ, вероятно се нареждат сред най-доволните от избора на Франсоа Оланд за президент на Франция.

След като Франция през май беше оглавена от социалист, заплашващ да обложи със 75-процентен данък доходите над 1 милион евро годишно, богатите французи решиха да избягат от родината си за поне пет години и започнаха да се оглеждат за жилища в Ню Йорк и Маями, пише френският в. "Фигаро“, цитиран от БТА.

От агенцията Black Tulip Capital посочват, че богатите французи са взели решение да инвестират парите си някъде в чужбина в тези несигурни времена.

По-заможните са готови да инвестират например 1 милион долара за студио от 44 квадратни метра в Ню Йорк, в един от проектите на Доналд Тръмп. Апартамент от три спални в същата сграда с площ от 167 квадратни метра може да достигне 7 милиона долара, но въпреки това десетки французи вече проявяват интерес.

От Barnes International пък разказват, че наскоро френска двойка е купила луксозен апартамент с басейн за 4,5 милиона долара в Маями. Първоначално семейството искало да инвестира в Кан, но се разколебало след резултатите от изборите във Франция.

Експерти посочват, че тенденцията по-заможните французи да се „изнасят“ от Европа се наблюдава още от началото на кризата, с поевтиняването на еврото. Победата на Оланд само е затвърдила процесите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още