IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наемите на първокласните имоти в Лондон отчитат спад за първи път от 2 години

Пазарът е засегнат от влошаването на перспективите пред финансовия сектор, посочват експерти

16:20 | 26.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Наемите на първокласните имоти в Лондон отчитат спад за първи път от 2 години

За първи път от две години насам наемите на първокласните имоти в Лондон регистрират отрицателен годишен растеж, показват данни на консултантската компания Savills.

През последните три месеца наемните нива са се понижили с 0,4%, което отражава негативните перспективи пред финансовия сектор и бизнес услугите, посочват от компанията, цитирани от онлайн изданието propertywire.com.

Средното ниво на наемите на кв. м. луксозна жилищна площ в престижните квартали на британската столица варира от около 92 паунда до над 410 паунда.

Въпреки отчетения лек спад обаче от началото на годината досега наемите на луксозните имоти в британската столица са се повишили с 2,35% в сравнение със същия период на миналата година.

„Финансовият сектор вливаше живителни сили на пазара на наеми на първокласни имоти в Лондон. Наемните нива не успяват да се върнат към пика си отпреди фалита на Lehman Brothers”, коментира Лусиан Кук от консултантската компания.

Като директно последствие от влошаването на перспективите пред финансовия сектор Кук посочва промяната на профила на наемателите. Експертите отчитат значително намаление на наемателите на луксозни имоти в Лондон, заети във финансовия сектор.

Стойностите на луксозните имоти в британската столица, отдавани под наем, са останали без промяна през последните три месеца, посочват от компанията. Увеличават се и запасите от луксозни имоти, отдавани под наем, след като чуждестранните инвеститори, които купиха жилища в Лондон, ги извадиха на пазара на наеми.

Специалистите отчитат и завръщане на семействата на пазара на наеми на първокласни имоти в британската столица. Повишил се е интересът към имотите в Кенсингтън, Челси и Найтсбридж, но предпочитанията на семейните двойки с деца са насочени към първокласни жилища в Северозападен Лондон, както и към къщи в сателитните градчета на югоизток.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още