IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондът Sofia Property може да загуби проектите си в Долна баня и Говедарци

Кредиторът Pluto Partnership има опция за придобиване на проектите, ако до 31 юли не му бъдат изплатени отпуснатите 500 хил. паунда

14:27 | 19.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Изглед от проекта в Говедарци от края на 2007 г. <em>Снимка:&nbsp;Sofia Property Fund</em></p>

Изглед от проекта в Говедарци от края на 2007 г. Снимка: Sofia Property Fund

Инвестиционният фонд за имоти Sofia Property Fund Limited може да загуби проектите си в Долна баня и Говедарци ако не изплати задълженията си към кредитора Pluto Partnership до края на месеца, съобщават от фонда.

Миналата година той получи спасителна помощ от 500 хил. паунда от компанията, които трябваше да бъдат изплатени до края на юни. След като фондът не успя да покрие задълженията последваха преговори между него и кредитора, в резултат на които кредитът бе преструктуриран с падеж 31 юли, като фондът ще трябва да плати и известна наказателна лихва.

В началото на месеца стана ясно, че Sofia Property, който има редица проекти за имоти в различни части на България, е подписал необвързващо споразумение за придобиване от страна на неназована компания. От фонда уточняват, че купувачът преговаря с трета страна за осигуряване на финансиране за сделката.

Според новото споразумение с кредитора условията по евентуална сделка за придобиване включват пълното покриване на кредита, като той ще бъде изплатен, когато сделката бъде финализирана.

В случай обаче, че такава сделка се забави или компанията не разполага с капитал за обслужване на задълженията към кредитора Pluto, последният има опция за придобиване на въпросните два проекта на компанията.

Проектът в Долна баня представлява терен от близо 65 хил. кв. м, съставен от четири отделни парцела. Фондът има разрешително за строеж на жилищни сгради и малък ресторант върху него.

Проектът Crystal Glade (преди Crystal Vale, бел. ред.) в Говедарци предвиждаше изграждане на ваканционен комплекс със 139 апартамента, ресторанти, развлекателни съоръжения и др. Той бе замразен след настъпване на финансовата криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още