IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дубай ще строи най-големия търговски център в света

Т. нар. "Mall of the World" ще посреща по 80 млн. клиенти годишно

16:34 | 26.11.12 г. 1
Дубай ще строи най-големия търговски център в света

Дубай обяви, че планира да построи комплекс, в който ще се намира най-големият търговски център в света, и градини, по-просторни от Хайд Парк в Лондон, предаде Bloomberg.

Водещата строителна компания по пазарна стойност в Обединените арабски емирства (ОАЕ) Emaar Properties и Dubai Holding ще бъдат изпълнители на проекта, който ще бъде наречен Mohammed Bin Rashid City на името на шейха на емирството.

Той ще се намира близо до центъра на града и ще включва 100 хотела, жилищни райони и зелени площи, които ще са с 30% по-големи от Хайд Парк.

Т. нар. "Mall of the World" ще посреща по 80 млн. клиенти годишно.

В Дубай вече се намира най-големият по площ търговски център в света. Dubai Mall е разположен точно срещу най-високия небостъргач на планетата Burj Khalifa. Между двете структури има изкуствено езеро, където най-големият танцуващ фонтан в света разпръсква вода на височина 50 етажа.

Дубай се опитва да съживи икономиката си, като възобнови работата по няколко проекта, замразени заради глобалната финансова криза, която свали цените на имотите в емирството с 65% и доведе до прекратяването на стотици строежи.

По данни на Citigroup от началото на кризата в емирството са спрени проекти за около 757 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Ogibogi
преди 11 години
EEEeeee...де...ама ние сме номер едно на балканите! Ние имахме най-големите заводи на балканите, имахме най-много университети на балканите, най-големите болници на балканите...но, това вече не е модерно, сега имаме най-големите молове с най-много безработни млади хора на балканите! Наште управници, кметове и архитекти са с най-големите пачки ( даже ни обеждават, колко големи инвестиции са това и даже министър-прецедател открива аутлет)надпреварват се , кой ше даде първо разрешение за строеж...при нас епотреблението на 1 място, а нормално е икономиката да е..но в *** е така!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още