IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BBVA преговаря за продажбата на проблемни кредити, свързани с имоти

Испанската банка вероятно ще продаде портфейл от "лоши" кредити с отстъпка между 35 и 40%

13:39 | 03.12.12 г.
BBVA преговаря за продажбата на проблемни кредити, свързани с имоти

Най-голямата частна банка в Испания – BBVA, вероятно скоро ще продаде портфейл от проблемни кредити, свързани със сектора на имотите, на стойност около 2 млрд. евро като част от портфейла "Камелия", възлизащ общо на 4 млрд. евро, съобщава онлайн изданието Property Investor Europе, като се позовава на източници, пожелали анонимност.

Според информацията BBVA води преговори за продажбата на портфейла с Lone Star, Cerberus, Orion Capital и Varde.

Банката е близко до сключване на споразумение с опортюнистичните фондове Lone Star и Varde Partners, допълват източниците.

Получени са общо 15 оферти от банки, сред които е и американската финансова група Morgan Stanley и редица големи опортюнистични фондове. От Morgan Stanley обаче не са предложили цена, удовлетворяваща банката.

Източниците на изданието твърдят, че "лошите" кредити ще бъдат придобити от Lone Star с отстъпка между 35 и 40%, а Varde СЕ очаква да плати около 3 цента за всяко евро от друг портфейл с лоши потребителски заеми.

BBVA, подобно на целия банков сектор на Испания, е в криза след срива на сектора на имотите в страната. Правителството иска банките да отпишат проблемни заеми, свързани с имоти, за да даде тласък на кредитирането и да раздвижи икономиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още