IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиер Фонд АДСИЦ продава еднофамилни къщи по 120 хил. евро

Строителството на вилното селище се очаква да започне през юли 2007 г.

09:03 | 02.11.06 г.
Бизнес Център Варна. Илюстрация: www.premierfundbg.com
Бизнес Център Варна. Илюстрация: www.premierfundbg.com

Премиер Фонд АДСИЦ ще набира 16,25 млн. лв. от второто си увеличение на капитала, които ще бъдат използвани за изграждането на бизнес център в гр. Варна и за проектирането и изграждането на вилно селище в град Априлци.

Първият проект на фонда предвижда изграждането на 18 еднофамилни къщи в гр. Априлци, обл. Ловеч. Парцелът е в непосредствена близост до пътя към кв.Острец и пътя Априлци – Севлиево и е с панорамна гледка към върховете Ботев и Мара Гидик в Стара Планина.

Всяка една от къщите ще се продава за 120 хил. евро,” сподели изпълнителният директор на дружеството Борислав Найденов по време на проведена снощи презентация на фонда.

От фонда очакват общите строителни разходи по проекта да възлязат на 1,122 млн. евро, като по този начин себестойността на кв.м, вкл. земята, е 448,67 евро. Очакваните приходи са в размер на 2,16 млн. евро, като печалбата от 1,038 млн. лв. представлява 92,57% доходност.

Строителството на вилното селище се очаква да започне през юли 2007 г., а крайната дата за завършване на обекта е 1 юли 2008 г.

Само три месеца по-късно се очаква да приключат строителните дейности и на Бизнес Център Варна, което е и втория проект на Премиер Фонд АДСИЦ.

През септември фондът сключи предварителен договор за покупката на 4687 кв. м, находящи се до магазин Практикер, с лице на бул. Република, на 3 км от летище Варна.

Сградата ще се състои от шест надземни и два подземни етажа, като застроената площ ще е 2 441,10 кв. м, а общата РЗП ще достигне 25 хил. кв. м. Очаква се до края на април 2007 г. да започне строителството по проекта.

При отдаване на цялата сграда под наем годишната доходност ще достигне до 16%, докато при продажби на търговските и офис площите печалбата от проекта е между 56 (песимистичен) и 108 (оптимистичен вариант) на сто.

С цел оптимизиране печалбата на акционерите е предвидено и дългово финансиране в размер на минимум 3 млн. лв., но не повече от 30% от себестойността им.

Премиер Фонд е разгледало повече от 40 проекта, за да избере гореизброените два проекта. Други три имат готовност да бъдат стартирани през 2007 г. при евентуално ново увеличение на капитала.

Търговията с правата на фонда продължава до 14-ти ноември с борсов код R3PREM. Всяко право дава възможност за записване на 25 от новите акции на дружеството по емисионна и номинална цена от един лев.

*Авторът притежава акции от дружеството

Свързани компании:

Премиер Фонд АДСИЦ(PREM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още