IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Румъния отваряли нов мол на всеки пет седмици за последните три години

В Румъния ще бъдат построени още 40 мола през следващите 5-7 години, смятат специалисти

15:46 | 22.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
В Румъния отваряли нов мол на всеки пет седмици за последните три години

Предвид голямото търсене, слабо развития пазар на имоти и многобройни потребители Румъния се превърна в един от най-атрактивните пазари за инвестиции в бизнес имоти в годините на бума.

Тя стана основната инвестиционна цел за много предприемачи и фондове през последните три години, през които в страната бяха отворени 33 нови търговски центрове.

Общата инвестирана сума за реализирането на тези проекти беше 2,5 млрд. евро.

Тези данни показват, че в периода на бума и последните три години в страната е отварян средно по един търговски център на всеки пет седмици, сочат данни на ZF.

Голяма част от интереса бе концентриран върху пазара в столицата, но редица молове се отваряха и в градове като Клуж, Констанца и др.

Сега румънските молове генерират приходи от наеми в размер общо на 200 млн. евро годишно и заедно с търговците „се борят за дял от пазара на потребителски стоки на обща стойност над 20 млрд. евро“, пише изданието.

„Аз дори и не съм осъзнал, че толкова много са били построени през тези години”, коментира Рувен Хавар, мениджър на AFI Europe, която управлява един от най-големите търговски центрове в страната.

„Това, което мога да ви кажа е, че наред с тези 40 мола, още 40 ще бъдат построени през следващите 5-7 години. Година-две ще бъде по-трудно, но след това компаниите отново ще започнат да развиват (проекти)“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още