IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ разпродават конфискуваните от Silk Road биткойни

Обемът на стойност 25 млн. долара обхваща 1,5% от цялата капитализация на виртуалната валута

16:47 | 17.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
САЩ разпродават конфискуваните от Silk Road биткойни

Всичките 29 655 биткойна, които американските власти иззеха при затварянето на платформа Silk Road, ще бъдат продадени на търг, съобщиха от Нюйоркската прокуратура. Според текущите пазарни цени общата стойност на виртуалните пари достига 25 млн. долара.

Въпреки че властите в САЩ все още не са определили график за продажбата на дигиталните пари, експертите вече започнаха да оценяват какво влияние би имало това върху пазара. Според непотвърдени данни бившите активи на Silk Road са равносилни на 1,5% от цялата капитализация на пазара на биткойни.

Като важен момент в решението от CoinDesk изтъкват, че на търг поне за момента не се предвижда да бъдат предложени всичките повече 144 000 биткойна, иззети от личния портфейл на Рос Улбрихт – собственикът и ръководител на платформата Silk Road.

29-годишният компютърен специалист бе арестуван през октомври по обвинение за умишлено и съзнателно нарушаване на противозаконната търговия с наркотици в САЩ. Възпитаникът на Унверситета в Пенсилвания бе обвинен и в редица хакерски престъпления, наред с други обвинения.

Същевременно порталът за търговия eBay съобщи, че ще създаде специализирана категория за търговия с виртуалната валута от 10 февруари. Разделът ще даде възможност за продажба на всички видове цифрови валути, включително биткойн и лайткон, потвърдиха представители на компанията.

"За да насърчи надеждността на пазара и да се осигури съответствие с приложимите наредби, eBay в момента актуализира валутната си политика. Новите правила ще дефинират позициите на биткойна и други подобни виртуални валути, които трябва да бъдат описани в категорията от 10 февруари", се посочва в официално становище на компанията.

През декември потребител на еBay намери вратичка, която му позволява да продават цифровата валута чрез сайта. Той посочи, че дигиталните пари могат да бъдат продадени, ако бъдат разположени във физически обекти, като например флаш памети или твърди дискове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още