IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговският излишък на Германия се е разширил под очакванията

Излишъкът при стоките и услугите е нараснал до 16,3 млрд. евро през февруари след 15 млрд. през януари

10:45 | 09.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Търговският излишък на Германия се е разширил под очакванията

Търговският излишък на Германия през февруари се е разширил под очакванията спрямо януари, отчете местната статистика, цитирана от WBP Online. 

Сезонно изгладените данни показват, че износът се е понижил с 1,3% след ръста от 2,2% през януари. Вносът се е покачил с 0,4% след ръст от 4,1% през януари. Пазарните очаквания бяха за 0,5% спад на износа и 0,1% повишение на вноса.

В резултат излишъкът е нараснал до 16,3 млрд. евро през февруари след 15 млрд. през януари, като данните не са изгладени. Очакванията бяха за 17,5 млрд.

Текущата сметка на страната, която освен баланса на стоките и услугите включва нетния доход от чужбина и нетните текущи трансфери, е на плюс 13,9 млрд. евро през февруари след 15,2 млрд. през януари. Икономисти очакваха 18 млрд.

Германия е критикувана от ЕС и МВФ, че разчита твърде много на износа и не внася достатъчно, за да подкрепи затруднените европейски икономики.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още