IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговският дефицит на Великобритания оправда очакванията

Дефицитът при стоките и услугите през февруари се е свил до 2,1 млрд. паунда от 2,2 млрд. през януари

16:01 | 09.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Търговският дефицит на Великобритания оправда очакванията

Търговският дефицит на Великобритания при стоките и услугите през февруари се е свил според очакванията до 2,1 млрд. паунда от 2,2 млрд. през януари, когато той се удвои спрямо близо 3-годишното дъно през декември от 668 млн., съобщава WBP Online. 

Салдото при услугите е генерирало излишък и по този начин е компенсирало значителния дефицит при стоките.

Данните за износа и вноса са достигнали близо 4-годишни дъна, което се отдава на колебанията при някои стоки като самолетите и петрола. В трите месеца до февруари износът се е понижил с 2,5%, докато износът е спаднал с 4,7%.

През миналия месец финансовият министър Джордж Осборн заяви, че общият износ на стоки към Бразилия, Индия и Китай е нараснал повече от този на британските конкуренти, но подчерта, че страната е тръгнала от ниска база и има да наваксва много изгубени години.

Както продажбите, така и поръчките на услуги са достигнали нови исторически рекорди, показа изследване на Британската търговска камара.

„Ние сме брилянтни при услугите и много успешни в износа на индустрии, базирани на знанието в цял свят. Това включва всичко – от счетоводство и маркетинг до литература и информационни технологии“, коментира Джон Лонгуърт, генерален директор на Камарата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:14 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още