IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шиндзо Абе планира по-голямо понижение на корпоративния данък в Япония

През септември текущата сметка на страната е на излишък за 15-и пореден месец

09:05 | 10.11.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Шиндзо Абе планира по-голямо понижение на корпоративния данък в Япония
Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе повтори плановете за намаляване на корпоративния данък в страната и заяви, че ще търси възможности за по-голямо понижение през фискалната година, която започва през април, в сравнение с първоначалните индикации, предава Bloomberg.

В реч пред парламента Абе подчерта още веднъж коментарите, които направи миналата седмица, относно опитите на правителството му да свали корпоративния данък под 30% до ниво, което изглежда приемливо, сравнено с това в други страни.

„Корпоративният данък бе намален с 2,5 процентни пункта от април и ще бъде понижен с още 0,8 процентни пункта от догодина“, каза Абе. „Според данъчния план за следващата финансова година ще направим последваща редукция от април догодина. Искаме корпорациите да пренасочат тези средства в инвестиции“.

Япония се бори със слабостите в индустриалното производство и износа, което накара някои анализатори да прогнозират, че по-рано тази година икономиката на Япония ще навлезе във втора рецесия, откакто Абе пое управлението през декември 2012 г.

Данни на Министерството на финансите на Япония, публикувани във вторник, показват, че през септември текущата сметка на страната е на излишък за 15-и пореден месец. Това стана факт, след като ниските цени на петрола и слабата йена стимулираха печалбите от чужбина.

Заздравяването на текущата сметка сигнализира, че компаниите продължават да трупат доходи, за които правителството предпочита да бъдат инвестирани в капиталово оборудване и по-високи заплати, за да се стимулира икономическият растеж, коментира още Bloomberg.

Още за икономиката на Япония вижте във видеото на Bloomberg

Повече за интересните тенденции, които движат форекс пазарите, може да научите по време на четвъртата годишна конференция за инвестиции и валутна търговия INVESTOR Finance Forum, която ще се проведе на 27-и ноември в Интер Експо Център София.
 
Повече информация за конференцията може да научите от официалния интернет сайт http://financeforum.investor.bg.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още