IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорското доверие в Германия се срива до най-ниско ниво от ноември 2012 г.

Стойността на индекса ZEW пада с 26 пункта до -6,8 пункта

12:56 | 19.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексът за икономическите нагласи на германския Център за икономически изследвания (ZEW) се понижава рязко през юли. Стойността му пада с 26 пункта до -6,8 пункта. Това е най-ниското ниво от ноември 2012 г. Очакванията на пазарите бяха за спад до около 9 пункта.

„Гласуването за Brexit изненада мнозинството финансови анализатори. Несигурността за последиците от референдума върху германската икономика до голяма степен е причината за значителното влошаване на нагласите“, казва Ахим Вамбах, председател на Центъра. „Особено опасенията за износа и за стабилността на европейската банкова и финансова система вероятно ще тежат на икономическите перспективи“, допълва той. 

Понижават се редица подиндекси на ZEW. Този за актуалната ситуация се понижава с 4,7 пункта до 49,8 пункта.

Експертите по финансовите пазари са загрижени и за икономическото развитие на еврозоната, като този показател се понижава с 34,9 пункта до -14,7 пункта.

Нагласите за актуалната ситуация в еврозоната се влошават и индексът се понижава с 2,4 пункта до -12,4 пункта.

В своето проучване ZEW включва анализатори и институционални инвеститори, които да оценят икономическата ситуация в Германия, както и да споделят очакванията си за идните месеци. 


source: tradingeconomics.com

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още