IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мексиканското песо поевтиня след новините за разследването на имейлите на Клинтън

Курсът на мексиканското песо се смята за добър показател за това, как пазарите възприемат изборите в САЩ

12:28 | 29.10.16 г.
<p>
	Хилари Клинтън. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Хилари Клинтън. Снимка: Архив Ройтерс

Мексиканското песо поевтиня с над 1% спрямо долара след новините,че ФБР ще разследва нови имейли на бившия държавен секретар, сега кандидат за президент на Демократическата партия Хилари Клинтън, съобщи CNBC.

“Пазарът се опасява за две неща. Първо, по-големият шанс Клинтън да изгуби изборите. Второ, вероятността да има избран президент, който е обект на разследване от страна на ФБР”, казва Адам Бътън, форекс анализатор във ForexLive.com. 

Мексиканското песо се смята за добър показател за това, как пазарите възприемат изборите в САЩ. Кандидатът, подкрепен от републиканците, Доналд Тръмп призова за изграждане на стена по границата с Мексико и дори заговори за прекратяване на членството на САЩ в споразумението за свободна търговия в Северна Америка (NAFTA).

В петък щатският долар също достигна най-високото си ниво спрямо канадският долар от март насам. Според някои наблюдатели обаче пазарите в петък са проявили свръхреакция на политическите новини.

„Това е донякъде прибързана реакция, не е представителна за това какво ще се случи“, смята Марк Чандлър, директор на звеното за форекс стратегии в Brown Brothers.

В петък директорът на ФБР Джеймс Коми е уведомил няколко председатели на комисии в Конгреса, че разследващите все още не може да кажат, дали материалите в новите имейли може да са значителни. „Все още не мога да прогнозирам колко време ще отнеме да приключим допълнителната работа, но смятам, че е важно да уведомим комисиите в Конгреса за нашите усилия“, казва Коми.

През юли ФБР обяви, че следствието за имейлите, които Клинтън е изпращала от личен сървър, а не от служебните сървъри на Държавния департамент, е приключено. От писмото на Коми не става ясно откъде са се появили новите имейли.

Валутният курс приключи петъчната сесия с 0,80% спад на песото до 18,9922 песо за долар, показват данни на Investing.com.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още