IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономическите нагласи в еврозоната се подобряват леко

Следващата седмица, на 8 декември, ще се проведе заседанието на ЕЦБ, когато ще стане ясно дали ще има промени в програмата за стимули

15:41 | 29.11.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Икономическите нагласи в еврозоната се подобряват леко седмица преди срещата на Европейската централна банка (ЕЦБ). Заседанието ще се проведе на фона на надежди за по-добри перспективи пред 19-членния валутен съюз, коментира Bloomberg.

Индексът на Eвропейската комисия за бизнес и потребителското доверие се повишава от 106,4 пункта до 106,5 пункта през ноември, което е под очакванията на анкетираните анализатори за 106,8 пункта.

Данните идват едновременно със сигналите за съживяваща се инфлация в еврозоната и с прогнози за продължаващ икономически растеж. Все пак президентът на ЕЦБ Марио Драги предупреди, че наред с окуражителните тенденции би било прибързано да се изпада в еуфория за перспективите пред икономиката, която все още зависи от подкрепата на паричната политика.

Евростат ще публикува данни за инфлацията през ноември в сряда, а за безработицата през октомври - в четвъртък.

Следващата седмица, на 8 декември, ще се проведе заседанието на ЕЦБ, когато ще стане ясно дали ще има промени в програмата за стимули. Освен това банката ще публикува нови прогнози за ръста на икономиката и инфлацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
majnata
преди 7 години
Той 8 декември ше донесе туй , което реши 4 декември , тъй че полека !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още