IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителността в САЩ отбелязва скромно увеличение през тримесечието

Икономисти очакваха производителността да нарасне с 0,9% за първите три месеца на годината

21:24 | 03.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската производителност отбелязва скромно увеличение през първите три месеца на годината, неуспявайки да отговори на очакванията на експертите, съобщава CNBC.

Според данните, публикувани от министерството на труда във Вашингтон, производителността , изключваща земеделската работа, се нараснала с 0,7% за година през първото тримесечие.

В същото време данните за периода октомври-декември в края на миналата година са актуализирани, за да включват увеличение на темпото от 0,3% вместо да останат без промяна, както беше отчетено по-рано. Спрямо първото тримесечие на 2017 г. производителността е нараснала с темп от 1,3%. 

Икономисти в проучване на Ройтерс прогнозираха ръстът да е 0,9% за първите три месеца на годината.

Възнагражденията за час работа са се ускорили с темпо от 3,4% през януари-март, след като отбелязаха ръст от 2,4% за последното тримесечие на миналата година. Увеличението е от 2,5% на годишна база.

Разходите за труд са нараснали с 2,7% за първите три месеца на годината, което е най-бързият растеж от една година. 
Производителността, отчитаща количеството продукция на час работа, е ключов фактор за определяне колко бързо може да нарасне икономиката и доколко може да се повиши жизненият стандарт, уточнява БТА. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:23 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още