IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биткойнът премина границата от 50 хил. долара за първи път от две седмици

Най-голямата криптовалута в света поевтиня с 30% през последните пет седмици

22:23 | 23.12.21 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Биткойнът премина границата от 50 хил. долара за първи път от почти две седмици, в момент когато положителните нагласи на инвеститорите се разпространяват на финансовите пазари преди празниците, предава Bloomberg.

Дигиталната алтернатива на парите увеличи стойността си с 3,5% до 50 781 долара по време на търговията в Ню Йорк, след което леко ограничи ръстовете си. Други криптовалути като етер и солана също поскъпнаха.

Най-голямата криптовалута в света по пазарна капитализация поевтиня с около 30% през последните пет седмици, след като постигна връх от близо 69 хил. долара в началото на ноември.

Новината, че централните банки в света обмислят по-строга парична политика натежава върху апетита за риск през последните седмици, като накара някои инвеститори да се запитат дали т. нар. за рискови активи като криптовалутите и софтуерните акции с висока стойност не предстои голяма корекция след ралито по време на пандемията.

В четвъртък тези опасения изглежда се охлаждат, като американските акции в почти всички сектори са на зелена територия. биткойн биткойн

„Гледам на биткойна като на високорисков актив. Когато апетитът за риск е висок, цената му расте. А когато апетитът за риск намалява, цената му се понижава“, коментира Рис Мейфийлд, анализатор в областта на инвестиционните стратегии в компанията Baird. „Между двете няма съвършена връзка, това определено е твърде опростено, но със сигурност биткойнът не е убежище при волатилност на пазарите“, допълва той.

Технологични анализатори твърдят, че монетата е достигнала т. нар. двойно дъно около 46 800 долара и е изправена пред ниво на техническа резистентност от около 50 635 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:36 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Да, всяко поколение си има своята пирамида. Желанието за бързо забогатяване нито ще изчезне, нито ще спре да се експлоатира.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
khao
преди 2 години
историята е... пирамиди, фараони и балъци за милиони...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
evlogi
преди 2 години
Това е историята на биткойн.Неумолим възход, прекъсван от кратки спадове, за да се даде шанс и на закъснелите да се включат Наздраве и Весела Коледа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още