IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HP близо до сделка за производител на софтуер за сигурност за 1,5 млрд. долара

Слухове за придобиването на ArcSight съществуват от няколко седмици, като сред потенциалните купувачи, освен HP, се цитираха имената и на Oracle и IBM

09:45 | 13.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
HP близо до сделка за производител на софтуер за сигурност за 1,5 млрд. долара

Американската компания Hewlett-Packard (HP) скоро ще закупи производителя на софтуер за сигурност ArcSight за 1,5 млрд. долара, съобщава Wall Street Journal.

Цитирайки свои анонимни източници, вестникът пише, че сделката може да бъде официално обявена още в понеделник.

Сред продуктите на ArcSight са такива, които помагат на администраторите да наблюдават мрежите си и дейността на ползващите ги служители с цел избягване на непозволен достъп.

Слухове за придобиването на компанията съществуват от няколко седмици, като сред потенциалните купувачи, освен HP, се цитираха имената и на Oracle и IBM.

От ArcSight не са били открити за коментар, а говорител на HP е отказал да дава информация по случая.

Ако транзакцията бъде сключена, това ще бъде второ голямо придобиване за HP от последните седмици. В началото на септември групата обяви, че ще плати 2,35 млрд. долара за компанията за управление и системи за бази данни 3Par.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още