IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Растежът има граници: Facebook губи активни потребители

Броят на активните потребители на Facebook намалява през април в 77 от общо 213 изследвани страни

13:26 | 28.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Основателят на най-голямата световна социална мрежа Facebook - Марк&nbsp;Зукърбърг, по време на срещата на Г-8 в Париж. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Основателят на най-голямата световна социална мрежа Facebook - Марк Зукърбърг, по време на срещата на Г-8 в Париж. Снимка: Ройтерс

Социалната мрежа Facebook се използва вече от повече от 700 млн. души. Поне такъв е в момента броят на регистрираните потребители на най-голямата социална мрежа в света, по данни на статистическия сайт Socialbakers.com.

Медалът обаче си има две страни. Броят на активните потребители на Facebook намалява през април в 77 от общо 213 изследвани страни, пише FAZ. "Около 640 000 канадски потребители и 450 000 във Великобритания вече не са били активни в сайта през последния месец", пише колумнистът на вестника Холгер Шмид.

В САЩ, Канада, Великобритания, Австралия и Турция Facebook е отбелязал силни ръстове на регистрираните потребители на по-ранен етап. В тези държави мрежата на Зукърбърг има покритие от над 50% от сърфиращите (с изключение на Турция, където са една трета). Месечният ръст в тези страни обаче вече не е устойчив, като граничи към нулата, пише блогът Inside Facebook.

За разлика от там в Индия, Бразилия, Филипините и Индонезия през последния месец е имало повече от милион нови потребители, показват данните на Socialbakers.com.

Бразилия показва много високи темпове на растеж - през последните шест месеца броят на регистрираните потребители там е нараснал повече от два пъти. В Китай тази цифра е дори още по-висока - регистрациите са станали четири пъти повече. По ръст на растеж лидери са африканските страни: Демократична република Конго и Централноафриканската република. Броят на потребителите на социалната мрежа от тези страни се е увеличил седем пъти.

Лидер по брой на потребителите, както и преди, остават САЩ с повече от 155,3 млн. акаунта. На второ място със значителна разлика от лидера е Индонезия с 37,9 млн. потребители. Следват Великобритания (30,7 млн.), Турция (29,5 млн.) и Индия (26,6 млн. регистрирани потребители).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:05 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още