IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LiveMedia придоби мажоритарния пакет от акциите на Web Media Group

Стойността на сделката все още не е оповестена, младата интернет компания вече има над 10 сайта

15:06 | 15.09.11 г. 2
LiveMedia придоби мажоритарния пакет от акциите на Web Media Group

Групата на LiveMedia е купила сайтовете News.bg, Topsport.bg, Money.bg, Lifestyle.bg, Vsi4ko.bg, Mobile.News.bg, Gladen.bg, Ibox.bg, съобщиха от компанията. Това е станало, след като LiveMedia e подписалa договор за придобиване на мажоритарния пакет от акциите на Web Media Group, собственик на сайтовете. Стойността на сделката все още не е оповестена.

“Засега сайтовете от групата на Web Media Group ще запазят дизайна, функционалността си и новинарския екип. Целта на LiveMedia е да предложи на потребителите и рекламодателите възможността да ползват едновременно утвърдените похвати и иновативните решения”, коментира Иво Кусев, собственик на LiveMedia.

Прогнозата на LiveМedia е, че медийната група ще се намеси сериозно в разпределението на рекламните бюджети в интернет. През 2010 г. приходите на сайтовете на Web Media Group (в която "Хирон 91" държи 49,86%, а "Астра Форс" - 15,10%) са в размер на 580 000 лева. 

Специалисти очакват през тази година нетните инвестиции в уеб рекламата да надвишат радио инвестициите. "Тази тенденция вече се забелязва от няколко години", заяви наскоро в интервю за Investor.bg Владимир Денев, управител на медиa агенция "Аргент". 

Интернет остана единственият сегмент от рекламния пазар, който отчиташе ръст дори и по време на кризата. Според прогнозите на TNS/TV Plan през 2011 г. той ще продължи да отчита повишение, а делът му от общия рекламен пазар ще достигне 6% (при около 4% за 2010 г., или общ оборот от 37,08 млн. лв.).

През тази година сме свидетели на няколко придобивания в българското уеб пространство. През март "Инвестор.бг"  набра 3 млн. лв. с увеличение на капитала си, а през юни купи един от най-големите сайтове за недвижими имоти у нас - Imoti.net, и 100% от капитала на групата "Аз Медия", като стана собственик на сайтовете Az-jenata.bg, Az-deteto.bg и LudiMladi.bg. Стойността на двете сделки е 910 хил. лв., платени в брой и акции.  

До момента LiveMedia имаше в портфолиото си три новосъздадени сайта – новинарският политематичен LiveNews, спортният LiveSport и този с бизнес тематика – LiveBiz. Преди няколко месеца компанията придоби и сайта за светски новини HotArena, като сумата на сделката също не бе оповестена. 

LiveМedia участва в обединението “Арена Футбол”, което наскоро закупи правата за излъчване на българските футболни мачове от А група в интернет. 

Свързани компании:

Уеб Медия Груп АД(WMG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
ptomoff
преди 12 години
Май все пак няма сделка http://***.webcafe.bg/id_110139429
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още