IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Втора вълна от съкращения в RIM

От канадския производител съобщиха още, че първият смартфон от серията BlackBerry 10 ще бъде без физическа клавиатура

13:14 | 22.06.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Втора вълна от съкращения в RIM

Втора вълна от съкращения за тази година подготвя канадският производител на мобилни телефони RIM, който от години изпитва финансови трудности и не успява да покаже на пазара адекватни продукти. Само допреди години концернът беше лидер в областта на бизнес смартфоните, а сега се бори за оцеляване, съобщава Wall Street Journal. 

При втората вълна от съкращения за годината, ръководството на RIM планира да се раздели с до 6 хил. души, пише канадският сайт The Record.com. Те се прибавят към онези 2 хиляди, които вече бяха съкратени в началото на годината. Общият брой на съкратените за 2012 година става 8 хиляди, но края на годината този брой може да се увеличи.

Мениджърите на компанията планират да спестят до 1 млрд. долара до края на следващата година, като по-голяма част от спестените разходи ще са тъкмо от съкращения. Към март RIM има 16 500 служители.

Междувременно стана ясно, че първият смартфон от серията BlackBerry 10 ще бъде без физическа клавиатура, с каквато бяха познати успешните модели на компанията. Говорителят на компанията Ребека Фрайбъргър потвърди пред CBCNews, че смартфонът, който се очаква през есента, ще бъде без клавиатура.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
aikmana
преди 11 години
RIP RIM...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още