IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителят на Blackberry е пред разделяне на две?

Производството на оборудване и продажбата на услуги може да бъдат разделени в отделни компании

11:51 | 25.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Производителят на Blackberry е пред разделяне на две?

Боледуващият производител на смартфоните BlackBerry - Research In Motion, е изправен пред разделяне на концерна.

Смартфон бизнесът може да бъде отделен от съобщителните услуги, пише в последния си брой британският Sunday Times, без да цитира източници. 

Подразделението за мобилни телефони би могло да бъде изнесено на борсата като независима компания или да бъде продадено. За бъдещи купувачи се спрягат Amazon и Facebook.

Мрежата за съобщения също може да бъде продадена. Възможно е също така RIM да привлече за партньори Apple или Google, пише още Sunday Times.

От известно време BlackBerry страда от засилващия се натиск на конкуренцията и блокбастъри като например iPhone на Apple или серията Galaxy на Samsung. Концернът се обърна към външни консултанти и привлече в управителния си съвет бившия мениджър на Goldman Тимъти Дателс.

Компанията, която от края на януари се ръководи от бившия мениджър на Siemens Торстен Хайнс, планира до края на 2013 г. да спести около 1 млрд. долара и да съкрати "значителен" брой работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още